Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

BE15 welke bank?


BE15 is de afkorting voor 'Belgische Europese overschrijving', een standaard bankcode die wordt gebruikt voor internationale overschrijvingen naar België. Hiermee wordt verwezen naar de bank die de overschrijving zal ontvangen en verwerken. Het is dus belangrijk om de juiste bank te selecteren bij het uitvoeren van een internationale overschrijving naar België.

Welke bankcode je moet gebruiken, hangt af van de specifieke bank waar je geld naartoe wilt overmaken. Deze bankcode bestaat uit 8 cijfers en/of letters en wordt gebruikt in combinatie met het IBAN-nummer van de ontvanger om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste rekening terechtkomt.

Het is aan te raden om de ontvanger te vragen welke bank hij/zij gebruikt en om de correcte bankcode te verifiëren voordat je de overschrijving uitvoert. Dit voorkomt eventuele fouten en vertragingen in de verwerking van de betaling.

Enkele voorbeelden van bankcodes voor veelvoorkomende banken in België zijn BBRUBEBB voor BNP Paribas Fortis, KREDBEBB voor KBC en GEBABEBB voor Belfius. Zorg ervoor dat je de juiste bankcode gebruikt voor de specifieke bank van de ontvanger.
[vul aan] date: 10-7-2024 20:18:07

Zoek ook bij Google even verder