Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Bij wie hoort telefoonnummer 88213213340?


Ok. ik ben ook door dat nummer gebeld. Enig idee waarom?

groeten, Pieter
----------------

Ik krijg meldingen van mensen die gebeld worden door nummer +88213213340. De telefoon gaat slechts eenmaal over (of vaker, maar de verbinding wordt meteen verbroken als je de telefoon opneemt) en je krijgt dus alleen een "Oproep gemist" op je scherm. Het lijkt er op dat dit een poging is om geld aan je te verdienen.

Nummers die beginnen met +882 13 zijn gekoppeld aan het virtuele land EMSAT. EMSAT is een satelliet waar Eutelsat gebruik van maakt om bepaalde diensten te verlenen. Eutelsat zelf maakt echter maar van een beperkt aantal telefoonnummers gebruik. Het nummer dat hier (en elders in Europa) mobieltjes belt hoort niet bij de Eutelsatnummers.
Eutelsatnummers zijn als volgt opgebouwd: 00 88213 xx yyy z

waarbij:

* 'xx' één van de volgende cijferparen bevat '00', '10', '20 , '30', '41', '46', '58', '60', '85' or '86'
* 'yyy' elk 3-cijferig nummer van '000' tot en met '999' kan zijn
* 'z' alleen kan bestaan uit een '1', '2' of '3'

De 'xx' en de 'z' wijken dus af van een Eutelsatnummer.

Telefoontjes voor het viruele land EMSAT worden gerouteerd via Italië. Achter de niet-Eutelsatnummers kunnen dure betaalnummers hangen. Zo te zien (als ik het goed interpreteer) kan de oplichtende partij tussen de 36 en 42 eurocent per minuut -er van uitgaande dat 1 telefoontje wordt afgerond op minimaal 1 minuut- verdienen en kunnen mensen in de volgende landen op deze manier overgehaald worden te bellen: Algeria, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Botswana, Brazil, Bulgaria, Burkina Faso, Cameroon, Canada, Colombia, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Egypt, Estonia, Ethiopia, Faeroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Guadeloupe, Guernsey, Guinea, England, Honduras, Iceland, India, Iraq, Ireland, Italy, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Latvia, Lebanon, Lithuania, Luxembourg, Madagascar, Maldives, Mali, Malta, Martinique, Mayotte, Morocco, Netherlands, Nigeria, Norway, Pakistan, Peru, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Russia, San Marino, Somalia, Spain, Sri Lanka, Sudan, Sweden, Switzerland, Tunisia, Turkey, Tuvalu, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States of America. Diensten die aangeboden worden, zijn: gesprekken, gegevens en adult ... aha! (bron: 'Premium TLC').

Geen idee wat jou als beller in rekening gebracht wordt ... het zal niet weinig zijn. Ik heb ergens gelezen dat het om een tarief van €3 per minuut zou gaan (iemand beweert zelfs dat het om €10 per telefoontje zou gaan ...). Overigens kost het gebeld worden (als je in Nederland zelf bent) je overigens niet dus ook al neem je op dan is er nog niet veel aan de hand. In het buitenland kan opnemen je wel geld kosten. En hoewel het nummer +88213 213340 in Italië wordt beheerd, heeft het -volgens mij- al of niet bezoeken van dat land geen geen invloed op het wel of niet gebeld worden.
[vul aan]

Zoek ook bij Google even verder

 


 

 

 

Friends