Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Wat is de langste auto tunnel van Europa?


De langste auto tunnel van Europa is de Lærdalstunnel in Noorwegen. Deze tunnel is 24,5 kilometer lang en loopt door de berg tussen de dorpen Lærdal en Aurland. De bouw van de tunnel begon in 1995 en werd voltooid in 2000. Het doel van de tunnel was om de reistijd tussen Oslo en Bergen te verkorten en veiliger te maken, aangezien de oude weg door het berggebied bekend stond om zijn gevaarlijke haarspeldbochten en slechte weersomstandigheden.

De Lærdalstunnel is uitgerust met veiligheidsmaatregelen, zoals noodtelefoons en ventilatiesystemen, en heeft verschillende rustplaatsen waar automobilisten kunnen stoppen en uit kunnen rusten. De tunnel heeft ook verschillende in- en uitgangen, zodat hulpdiensten snel kunnen reageren in geval van een noodgeval.

De bouw van de Lærdalstunnel heeft ongeveer 110 miljoen euro gekost en heeft vele technologische uitdagingen met zich meegebracht, zoals het boren door harde rotsen en het behouden van een constante temperatuur in de tunnel. Tegenwoordig wordt de tunnel veel gebruikt door zowel lokale bewoners als toeristen, en heeft het de reistijd tussen de twee steden aanzienlijk verkort. Het is een indrukwekkende prestatie van de Noorse technologie en heeft de weg naar veiliger en efficiënter reizen in Europa geopend.
[vul aan] date: 12-6-2024 14:01:07

Zoek ook bij Google even verder