Vlaams English Nederlands
Vraag / Antwoord

Wat is een MO, MT of reverse billing SMS?


Buy SCTE35.com!

1. Mobile terminated

Mobile terminated betekent dat de afzender de kosten voor een SMS-bericht voor zijn rekening neemt. Eventueel is het mogelijk om de laatste 40 karakters van de 160 te reserveren voor een sponsor. In de praktijk zullen fast mover producenten, als bijvoorbeeld De Bijenkorf, kiezen voor deze optie. Een voorbeeld van een SMS actie zou kunnen zijn: 'nu bij De Bijenkorf vijf euro korting op de zomercollectie.

De snelste en meest efficiënte manier om een data bestand op te bouwen is door middel van een 0800/0900 informatie nummer of website. De mobiele telefoonnummers die u zodoende genereert zorgen voor een 'schoon' bestand. U hebt dan als ondernemer een betrouwbare en waardevol one-to-one marketing middel in handen. De consument heeft namelijk bijna altijd de mobiele telefoon bij zich.

2. Mobile reverse billing

Indien u beschikt over informatie waarvoor u geld denkt te kunnen vragen, dan kunt u dat doen via een SMS service met reverse billing. Wanneer u dan een SMS verstuurt met uw informatie, dan kost dit de ontvanger van uw bericht bijvoorbeeld 30 eurocent. U krijgt vervolgens een percentage van deze kosten of een vast tarief uitgekeerd.

U kunt hierbij denken aan de uitslagen van de Lotto of de trekking van de Staatsloterij. In dit geval zal de ontvanger van het SMS-bericht met daarin de uitslagen van de laatste trekking van de Staatsloterij hiervoor betalen.

3. Mobile originated

Het is mogelijk om op een SMS-bericht te antwoorden. Stel u wilt een bericht versturen, waarop u een response wilt hebben in de vorm van bijvoorbeeld een bestelling. Zoals een theatervoorstelling die uitverkocht was, maar op het laatst toch nog een paar kaarten over heeft. De boodschap wordt gesmst naar de mensen op de wachtlijst en binnen een paar seconden heeft men de extra kaartjes verkocht.

SMS als marketing middel kent vele voordelen. SMS is discreet, kosten besparend, accuraat en betrouwbaar. Een SMS kan op elk willekeurig moment worden gelezen en bewaard. Het is dan ook niet voor niets dat er per maand wereldwijd miljarden SMS-berichten worden verstuurd en ontvangen.
[vul aan]

Zoek ook bij Google even verder

 


 

 

 

Friends